Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Τίνος είναι το παιδί!

Η πεθερά , μια γυναίκα με ταμπεραμέντο σίγουρη για την κάθε κίνησή της, απόλυτη,αυταρχική με σταυρωμένα χέρια, περίμενε στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου, μαζί με το αγγελούδι , την ομορφιά , την χαρά του

μονάκριβου υιού της , την νυφούλα της.

Μια ωραία συμπαθητική κοπελίτσα από καλή οικογένεια του χωριού , δε σε κοιτούσε καν στα μάτια ,χαμηλοβλεπούσα, ντροπαλή , σεμνή και πάνω απ΄ όλα - νοικοκυρόκορτσο - είχε πει η προξενήτρα, μαζί με χίλια δυο ωραία υπέρ και κανένα κατά .

Πρόσφατα τους προξένεψαν, τους γνώρισαν ,το κορίτσι με τον μονάκριβο κανακάρη της και αμέσως τα παιδιά τα βρήκαν ! Είκοσιπεντάχρονη η νυφούλα τριάντα δύο ο γαμπρός ,παντρεύτηκαν αμέσως .

Ο λόγος , είχε μείνει έγκυος η νυφούλα !

Από την πρώτη στιγμή τον συμπάθησε ,-ήταν ο άντρας των ονείρων της- ,του είπε, αυτόν που περίμενε πάντα, του δόθηκε…όλα έγιναν τόσο σύντομα.

<<…- Παρακαλώ περάστε είναι η σειρά σας ! >>

τους διέκοψε η γλυκύτατη γραμματέας , από το αλληλοκοίταγμα στην αμίλητη αναμονή των γυναικών στο χώρο του ιατρείου, που μόνο παράξενες σκέψεις σκόρπιες μυστήριες μέχρι τώρα είχε φέρει, στην κάθε γυναίκα χωριστά .

Ο ιατρός έκανε τις απαραίτητες προκαταρκτικές του ερωτήσεις στο χώρο του γραφείου του και στη συνέχεια πρότεινε να περάσουν στον εσωτερικό χώρο για εξέταση ,

<< - υπέρηχο θα κάνς γιατρέ.;>>

πρόλαβε και ρώτησε, η καθιστή βούβαλος, πενθερά, που ήταν παρόν σε όλα και δεν της ξέφευγε τίποτα, κρεμόταν από τα χείλη του γιατρού μην τυχόν και πέσει τίποτα κάτω για να το πιάσει!

Η νυφούλα ξαπλωμένη, αμίλητη , αμήχανη, έριχνε τη ματιά της πότε στον γιατρό, πότε στο υπερπέραν και στο άπειρο καινό λευκό της οροφής του ιατρείου, τις σκόρπιες σκέψεις της συμπλήρωνε και έκανε παρέα και ο μονότονος ήχος του υπολογιστή με τον υπέρηχο .

Στην οθόνη του υπολογιστή παιχνίδιζαν αυτές οι παράξενες ανταύγειες του ασπρόμαυρου, που έπαιρναν κάθε λογής μορφές ,που λαμπύριζαν μέσα σε μια παράξενη τριγωνική εστία φωτός ανάλογα με την κλίση που έδινε στον ανιχνευτρα του υπέρηχου ο ιατρός .

Παράξενα και ανακατεμένα τα συναισθήματα της μικρής. Η μορφή στην οθόνη ήταν συγκεκριμένη ,εκεί μέσα κάτι κουνιόταν ,είχε παλμούς σαν τον χτύπο της καρδιάς… Και να! στην οθόνη φαινόταν, μια νέα ζωή που πρόκειται να έρθει στον κόσμο .

Ο γιατρός με το χαμόγελό του, ο ειδικός που βλέπει τα πάντα, την διέκοψε από αυτή την μαγεία της σκέψης και τον καλπασμό της φαντασίας, σαν απόηχος έφτασε στα αυτιά της νυφούλας η φωνή του γιατρού να την συνεφέρει στην πραγματικότητα

<< - είστε τριών μηνών και ….>>

δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο ιατρός την σκέψη του από την διάγνωσή ,

<< - τι λες τώρα γιατρέμ ; Θελς να πεις ότι ήταν και γκαστρουμέν πριν του πάρουμι του κουρίτσ;…>>

πετάχτηκε η μαμά όπως την προσφωνούσε το αστέρι.

Ο ιατρός τι να πει κοιτά την ασθενή του ,την πενθερά που ξαφνικά η γαλήνια όψη της είχε αλλάξει όλα τα χρώματα της φωτοσύνθεσης φαινόταν ότι θα εκραγεί ,πάλη την ασθενή που κάτι ήθελε να πει και δεν μπορούσε και τότε διέκρινε αυτό το κάτι στην ξαπλωμένη κόρη.

Συνέχισε αμίλητος ,σοβαρός και σκεπτικός την εξέτασή του, το χαμόγελό του είχε πέσει στη γωνία και στο μυαλό του συνδυασμοί λες και θα έριχνε το λότ το με τους τυχερούς αριθμούς.

Παίζοντας με τον ανιχνευτή του υπέρηχου και ύστερα από μερικές δήθεν εκδοχές …

<< - μάλλον έχετε δίκιο κάτι έχει χαλάσει στο μηχάνημα και δεν βγάζει και σωστά τις μετρήσεις ,θα πρότεινα να περάσετε ξανά μετά από μερικές ημέρες να το δούμε καλύτερα >>

Ήταν απόλυτος, αυστηρός, δεν χωρούσαν ερωτήσεις ,ήταν όμως και σίγουρος, οι μετρήσεις του εμβρύου ήταν καραμπινάτες έμπαινε για τον τέταρτο μήνα!

Την επόμενη μέρα πρωί το τηλέφωνο του ιατρείου ακουγόταν να χτυπά ασταμάτητα , δεν το πρόλαβε η γραμματέας ,μα να χτύπησε και πάλι .

<< το γιατρό παρακαλώ είναι επείγον ….γιατρέ ξέρετε α.. με γνωρίσατε ξέρετε το… δεν κάνατε λάθος, οι υπολογισμοί σας ήταν σωστοί και ευτυχώς δεν συνεχίσατε την ανακοίνωση της διάγνωσή σας, αλλά , να, είμαι έγκυος από την προηγούμενη σχέση μου >>…..

Ο γιατρός έμεινε άφωνος, ότι είχε σκεφτεί την προηγούμενη ημέρα κατά την εξέταση είχαν βγει αληθινά ,αλλά μέχρι που μπορεί να φτάσει;

<< - η προηγούμενη σχέση σας το γνωρίζει;>>

<< - όχι φυσικά, με είχε ρωτήσει αλλά δεν του είπα ποτέ τίποτα ,ξέρετε τον αγαπούσα, χωρίσαμε, ήταν από το διπλανό χωριό, παράλληλα ήρθε και το προξενιό ,έγιναν όλα τόσο γρήγορα…αλλά καλύτερα ας το αφήσουμε,… αυτό που θέλω είναι το παιδί και όταν έρθω βάλτε δυο μήνες λιγότερη εγκυμοσύνη ! >>

Είπαν και άλλα πολλά, τι σημασία είχε ,τι μπορούσε να κάνει ένας γιατρός όταν υπάρχει το ιατρικό απόρρητο !

Θα ερχόταν ένας άνθρωπος στον κόσμο, ένα σπερματοζωάριο που βγήκε νικητής από τα τόσα άλλα, μια ζωή. Για τους δικούς της προσωπικούς λόγους έφερνε ένα παιδί στον κόσμο κοροϊδεύοντας τους πάντες, ένας Γολγοθάς με ατέλειωτους παραμέτρους, ένα μεγάλο ψέμα στο όνομα κάποιου άλλου, μια ιστορία για έναρξη κοινωνικής σειράς στη τηλεόραση.

Οι επισκέψεις της εγκυμονούσας γινόταν κανονικά και όλα προχωρούσαν ωραία χωρίς κανένα πρόβλημα .

Μετά από επτά ψεύτικους και αληθινούς εννέα μήνες γεννήθηκε ο νικητής.

<< - μια χαρά πιδάκι στρουμπουλό, στρουμπουλό αν κι εφταμνήτκου >> είπε η αγαπημένη πεθερά ,όλοι την άκουσαν μα κανείς δεν έδωσε σημασία, ο καθ’ ένας έλεγε το κοντό του και το μακρύ του ,σε ποιο σόι μοιάζει και άλλα πολλά , όλοι προσπαθούσαν να μιμηθούν το μωρό παίρνοντας διάφορες γκριμάτσες τόσο αστείες που ήταν όλοι τους για γέλια.

Πέρασε περίπου ένας χρόνος.

Τώρα στην ίδια αίθουσα αναμονής ο χώρος μυρίζει φρεσκοβαμμένος, καινούργιο σαλονάκι, τα κάδρα τα ίδια, άλλο πολύφωτο, άλλο λαμπατέρ, η γραμματέας εκεί στην γωνιά του δικού της γραφείου καλωσορίζει χαμογελαστά και αέρινα τους καινούργιους και τους παλιούς πελάτες του ιατρείου ,δεν υπάρχει και τηλεόραση και έτσι κάνει τα πάντα για την ευχάριστη παραμονή τους, να σπάσει αυτόν τον πάγο που υπάρχει μέχρι να ακουστή για τον καθένα

<< - παρακαλώ περάστε είναι η σειρά σας >>

Είναι πράγματι η ώρα της αναμονής σε ιατρείο ατελείωτη ,κοιτάζεις δεξιά, αριστερά προσπαθείς να ανακάλυψης κάποια ατέλεια στη λάμπα ,αν υπάρχει κάποια αράχνη σε εκείνη την γωνία, αν είναι ποτισμένα τα λουλούδια και τόσα χαζά που είναι απερίγραπτα.

Είναι όμως ευχάριστη η ώρα όταν έχεις ένα σκοπό ,να φέρεις ένα δικό σου παιδί στον κόσμο!

Στο γραφείο του ιατρείου περνά τώρα η γνωστή μας οικογένεια, πρώτα η μαμά και μετά ο πανευτυχής μπαμπάς, χαρούμενος αλλά σκυθρωπός ,κρατά το δικό του ξένο παιδί, δεν το ξέρει.

Όλα καλά, αλλά με ένα παιδί !

Άρχισαν να κάνουν ελεύθερα έρωτα εδώ και καιρό, σχεδόν αμέσως μετά την γέννα, όλοι το προτείνουν, όλοι το θέλουν .

<< - άντε βρε κάντε ένα ακόμη ,με ένα παιδί θα μείνετε ; >> .

Το θέλει βέβαια και η ίδια ,ένα παιδί και από αυτόν και επιμένει .

Προσπαθούν ξανά και ξανά αλλά τίποτε !Και της είχε πει τότε ο γιατρός από τις πρώτες επισκέψεις της ,υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πολλοί άντρες έχουν αδύναμο σπέρμα ,δεν μπορούν να κάνουν παιδιά σκέφτεσαι να γίνει κάτι τέτοιο;

Οι ιδικοί άσχετοι του περιβάλλοντός τους λένε διάφορα χαριτολογώντας χωρίς να ξέρουν ,μέχρι σπερματοδιάγραμμα, πρέπει να το κάνει ; Αλλά γιατί;

Τώρα στο γιατρό για μια συμβουλή . Η ιατρική γνωμάτευση πάντα υπερέχει των άσχετων ιδικών .

Είπαν πολλά, για το μωρό τους για την ζωή τους διάφορα σχετικά και μη ,έγινε και εξέταση της κυρίας και κάποια στιγμή, ο θετός πατέρας, είπε :

<< - Μα έγινα άσφαιρος γιατρέ λες και δεν έκανα άλλο παιδί!>>

Άντε τώρα τι να του πεις!!! Ότι τελικά φίλε μου εκτός του μεγάλου

ψέματος που κουβαλά η αγαπημένη σου είσαι πράγματι και αυτό που λες.

Είναι σαν εκείνη την ιστορία του Ιταλού Τζουζέπε που είχε τρία αγόρια.

Τα δύο ζωηρά πανέξυπνα τους άρεσε η μακαρονάδα το σκόρδο είχαν αυτό το μεσογειακό του γνήσιου Λατίνου εραστή .

Ο τρίτος γιος ήταν καχεκτικός τον ενοχλούσαν τα πάντα δεν του άρεσε η μακαρονάδα ούτε το σκόρδο δεν θύμιζε καν Ιταλό .

Μόνιμα λοιπόν τον βασάνιζε τον Τζουζέπε , εδώ και τόσα χρόνια, αν ήταν δικό του αυτό το παιδί.

Η γυναίκα του τώρα βαριά άρρωστη, ετοιμοθάνατη και αυτός εκεί δίπλα της, βρίσκει την ευκαιρία και την ρωτάει τίνος είναι το παιδί;

Και η γυναίκα του μα Τζουζέπε γιατί άφησες όλα αυτά τα χρόνια να σε βασανίζουν τρελές σκέψεις και δεν έλεγες τίποτα ! Και βέβαια είναι δικό σου το τρίτο μας παιδί !Τα άλλα δύο δεν είναι δικά σου !!!!

Ο γιατρός τους είπε διάφορα, ότι μπορεί ακόμη να είναι και ψυχολογικό ,ότι αδυνατίζει το σπέρμα, ότι μπορεί ,μπλα ,μπλά… ατελείωτα και τελικά άλλοι χρόνια προσπαθούν και σεις τώρα έχετε ήδη ένα παιδάκι , πάρτε παράδειγμα την Ατζελίνα Τζολή δεν είχαν παιδιά ,υιοθέτησαν δύο παιδάκια και τώρα γέννησε και μάλιστα δίδυμα, το μόνο που δεν τους διευκρίνισε ήταν ότι τα δίδυμα ήταν του ζευγαριού και τα κάνανε όταν το αποφασίσανε.

Έφυγαν ικανοποιημένοι .

Στο μυαλό της κυρίας ήλθε η πρόβλεψη του γιατρού από την δεύτερη της επίσκεψη όταν ήταν έγκυος ,και να τώρα είχε βγει αληθινός.

Πριν λίγο το θράσος της είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό που πρότεινε στον γιατρό

<< - μήπως πρέπει να πάμε στη Θεσσαλονίκη να κάνει μια εξέταση να του περάσει το ψυχολογικό;>>

Τι είπε η γυναίκα !,τι μηχανορραφίες μπορεί να σχεδιάσει για να αποδείξει τι και σε ποιόν και γιατί ,δεν υπήρχε λόγος ,ποιος έχει ψυχολογικό; Σε μια άλλη πόλη και εδώ στην πόλη τους υπάρχουν ιδικά εργαστήρια. Και όμως τον πήγε στη Θεσσαλονίκη και του απέδειξε - η εξέταση - ότι ήταν καρπερός! Άμα πληρώνεις όλα γίνονται .

Μετά από λίγους μήνες ήρθε στο ιατρείο ,ήταν έγκυος !

Τελικά ,τίνος είναι το παιδί ;



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι αλήθεια πατεράδες,πάμε για dna!!!!
AA